educatie

 

Fleur Kortekaas is docent en biedt trainingen aan binnen de kennisgebieden onderzoeksmethodologie, voeding en integrale geneeskunde.
De trainingen zijn ontwikkeld voor (aankomend) zorgprofessionals (artsen, fysiotherapeuten, diëtisten, natuurgeneeskundigen, verpleegkundigen).
Het houden van lezingen of het verzorgen van een gastdocentschap behoort ook tot de mogelijkheden.


Trainingen en cursusaanbod:

Onderwerpen:
Voeding en gezondheid (specialisatie micronutriënten)
Informatie over de rol die voeding heeft op de gezondheid is om van te smullen! Wetenschappelijk onderzoek op dit gebied ontwikkelt zich in een sneltreinvaart.
Voeding geeft bijzondere kansen voor patiënten en is prachtig in te passen naast andere therapieën. Wilt u meer weten over de aanvullende betekenis welke voeding of voedingsaanvulling kan hebben voor uw patiënten? Vraag dan met uw collega’s een cursus aan, dan wordt de inhoud van de cursus op uw doelgroep afgestemd.

Evidence Based Practice (EBP) voor zorgprofessionals
EBP vertegenwoordigt de verwetenschappelijking van het medisch handelen. We gaan in op het begrip EBP, het belang van EBP in de zorgpraktijk, het toepassen van de methodiek van EBP en het oefenen van deze methodiek. Afgestemd op uw beroepspraktijk. Hoe interpreteer ik wetenschappelijk onderzoek? Wat is de betekenis van het onderzoek voor mijn beroepspraktijk? Hoe houd ik mij snel en efficiënt op de hoogte van wetenschappelijk onderzoek?

Informatievaardigheden voor zorgprofessionals
Door de explosieve groei van informatie is het een kunst om betrouwbare informatie te vinden. Om het kaf van het koren te leren scheiden, kun je gebruik maken van deze cursus. Hierin leer je omgaan met het zoeken en beoordelen van informatie. Als je wilt leren hoe je snel en systematisch informatie kan zoeken, selecteren en evalueren, schrijf je je in voor deze cursus.
E-learning: binnenkort is de training Informatievaardigheden voor zorgprofessionals als e-learning aan te vragen via het contactformulier. U kunt vanuit uw thuiswerkplek een training volgen in uw eigen tijd. Meldt u alvast aan via het contactformulier dan houden wij u op de hoogte.

Complementaire en integrale geneeskunde voor zorgprofessionals
Wat is integrale geneeskunde? Wat voor disciplines onderscheiden we binnen de natuurgeneeskunde? Wat zijn kwaliteitswaarborgen? Voorlichting over dit vakgebied voor verschillende zorgprofessionals of beroepsverenigingen.

 
Alle trainingen kunnen worden verzorgd in het Engels of in het Nederlands.

Fleur Kortekaas Health biedt al haar trainingen ‘in company’ aan. We verzorgen de training bij uw bedrijf, praktijk, school of zorginstelling.
Liever een training op locatie in Almere? Geen probleem.

 
Onderwijsontwikkeling
Fleur Kortekaas Health biedt hulp bij het ontwikkelen van het curriculum van uw opleiding uitgaande van de eisen voor accreditatie, de behoefte van de student en het beroepsprofiel van de opleiding.

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Fleur Kortekaas: info@fleurkortekaashealth.nl of 06-47092155.